Conceptontwikkeling, Design & Copy

E-maildesign & copy: part art, part science.
Een goed e-maildesign is ‘part art, part science’. Dit houdt in dat creativiteit onlosmakelijk is verbonden aan het leren van je respons en de specifieke eigenschappen van het kanaal. Vaak is een 1e stap in een optimalisatietraject het aanpassen van de uitingen. In tegenstelling tot de grote reclamebureaus is e-mail voor ons geen bijproduct maar onze reden van bestaan!

Kenmerkend aan onze aanpak is:

(1) Surprise!
Verras de ontvanger iedere keer in de inbox. Veel creatieve concepten komen niet goed naar voren in het kanaal e-mail. Wij houden standaard rekening met de specifieke eigenschappen van e-mail, waaronder:

  • Scanable designs om direct aandacht te trekken
  • Design voor plaatjes ‘aan’ of ‘uit’
  • Design voor smartphones of tablets
  • Heldere teksten
  • etc…

(2) Lean ‘n Mean proces
Korte lijnen, direct met de experts aan tafel, resultaatgericht en snelheid.

(3) Een pro-actieve kritische samenwerking
We geven je gevraagd en ongevraagd advies. Niet alleen tijdens de briefing, maar ook nadat we het design hebben opgeleverd. De resultaten vormen de basis voor een continue verbeterproces.

(4) Bureau challenge
Wij vinden dat de creatieven waar we mee samenwerken ook continu uitgedaagd mogen worden. Daarom laten we, als het maar even kan, Design & Copy teams met elkaar concurreren. In overleg met de opdrachtgever bepalen we welk concept wint!

(5) Cut the bullshit
Een groot voordeel van onze werkwijze is dat alle overhead is weggesneden. De resources die op een opdracht worden ingepland, hebben direct effect op het resultaat. Bij ons komt u geen “Assistant Junior Executive Account Director on thé sixth floor” tegen.